Vikingeklubben Isbjørnen

Kultur


  • Den gode ånd.
I Isbjørnen er vi hinandens gode kultur, og vi skaber selv den ånd, der hersker på stedet. Vi skal værne om vores fantastisk dejlige sted. Det betyder, at vi skal turde tale med hinanden om, hvis nogen glemmer at overholde vores regler. Det er et fælles ansvar at hjælpe hinanden med at overholde de få regler, vi har.
I klubben skal vi alle have det rart. Derfor foretager vi ikke handlinger, der kan krænke andres blufærdighed.
 Deltag i snakken, det fremmer klubånden og vor kultur.
  • Hilsepligten
Vi har hilsepligt, dvs. at vi altid hilser på hinanden, når vi mødes i klubben.
  • Badekultur
Det er frivilligt, om du vil bade nøgen eller med badetøj. Du kan ikke forvente at have badebroen for dig selv, men vi respekterer hinandens badekultur og udviser diskretion.
Før saunaen besøges skal du være afvasket i bruseren eller ved en tur i fjorden. Du skal medbringe et håndklæde eller lignende i saunaen. Det er frit, om du er nøgen eller har et håndklæde svøbt omkring dig, eller har badetøj på i saunaen, blot skal du altid bruge siddeunderlag, som kan opsuge din sved. Sæt badesko i forrummet til saunaen og skyl dine fødder. Der må ikke medbringes glasflasker eller glas i saunaen.
Vildmarkskarret er åben ved særlige lejligheder, som f.eks. ved fuldmånebadninger. Du vasker dig grundigt med sæbe og vand, inden du går i vildmarkskarret.


  • Isbjørnen er en forening af frivillige og via medlemskabet bekræfter du din tilslutning til dette grundlag. Det betyder, at du kan forvente indimellem at skulle deltage i de opgaver bestyrelsen og forskellige udvalg beder om.
Som andet sted nævnt er det naturligt at vi hilser på hinanden, når vi mødes i klubben. Vi behandler hinanden med respekt og almindelig høflig adfærd er forventet af alle medlemmer.
 
Det forventes, at det er naturligt og nødvendigt at du altid rydder op efter dig, hver gang du har brugt køkken, klublokale, bad og omklædning. Møder du en fyldt og ren opvask i maskinen er det oplagt at tømme og sætte servicen på plads.
Tag affald med til molokken/affaldsstativ i gården, flasker og dåser smides i klubbens dertil indrettede container, der er placeret i gårdhaven. Containeren tømmes af en af klubbens ildsjæle, der samtidig har arrangeret en medlem-til-medlem service med kolde øl. Du betjener dig selv – og husker at lægge den meget rimelige betaling til ildsjælen. 
 
Dette frivilligt baserede betyder også, at ved alle arrangementer er der forberedelse, oprydning og rengøring, og et antal gange årligt indkalder de bygningsansvarlige (bestyrelse og ildsjæle) til hovedrengøring i krogene, og i det hele taget, det der ikke hører med til, hvad vi kunne kalde ”daglig” oprydning og rengøring.
 
Opslagstavlen er placeret på væggen i gangen mellem herrernes og kvindernes omklædning. Bestyrelsen, udvalg og ildsjæle opsætter meddelelser, indkaldelser til frivillig indsats, fester, sammenkomster og mødereferater. Det er således i klubhuset, at man kan orientere sig om kommende arrangementer, fuldmånebadning, fester, udflugt til andre klubber mm. Et medlem har oprettet en Facebook-side, som er flittigt brugt som kanal fra medlem til medlem, så det sker, at ikke alt når på opslagstavlen, men klubben forsøger at fastholde en langvarig tradition for, at man via sin gang i klubben har adgang til information om klubbens arrangementer og ligeledes kan tilmelde sig på skriftlige lister til arrangementerne. Vi tilstræber, at tilmelding og betaling til de fleste arrangementer sker via hjemmesiden. men til enkelte arrangementer vil der også være lister man kan skrive sig på, på opslagstavlen.
 
Klublokalet bruges ofte af medlemmerne til hyggeligt samvær og afslapning, f.eks. fællesspisning. 
Du kan frit forsyne dig med klubbetalt kaffe/the.
 
Klubben er røgfri og cykler og hunde må ikke bringes indenfor de aflåste områder. Venners fotografering af hinanden i fælles forståelse er noget vi ser, men med afsæt i, at klubben er foto-frit område i den betydning, at man ikke mod sit vidende bliver fotograferet. En naturlig og vigtig forholdsregel al den stund, at der er tale om en badeklub med hvad deraf følger af bar hud.
 
Om sommeren er der stor aktivitet i klubben. Mange ynder at bruge solgården, til alm. hyggeligt samvær, afslapning og solbadning efter en tur i det friske fjordvand. Nogle finder måske spontant på at arrangere et lille grillparty. Mange har en god bog med og tilbringer på denne måde lidt siesta i klubbens hyggelige rammer.
 
Bliv medlem
Info tekst
Bliv medlem

Sponsorer


Kalender
Besøg vores side
Vikingeklubben Isbjørnen | Ralvej 14 | 9000 Aalborg |